Stukje over mij, hoe, wat, waarom.


Hallo allemaal,


Ik ben Lydia Exalto,  heb sinds 11 maart 2005 mijn eigen trimsalon met winkel genaamd Trimshop Exalto in Maassluis. Ben gediplomeerd timster sinds 2003 en deze heb ik behaald op/in Barneveld.


Mijn hart en ziel ligt bij de honden en in mijn zaak. Ik doe mijn best om mijn klanten zoveel mogelijk te ondersteunen en dit doe ik met alle liefde.


Ik trek meer tijd uit dan dat ik eigenlijk nodig heb om de hond in het juiste model te zetten. Dit omdat ik graag een band opbouw met de honden die ik op tafel heb staan. Met rust, geduld en liefde kom je ver, alles gaat zoveel mogelijk op het gemak en voor het welzijn van de hond.

Het belangrijkste is voor mij, de hond en hun welzijn! Ik doe er dan ook echt alles aan om de hond op zijn gemak te stellen om zoveel mogelijk stress te voorkomen! Sta dan ook veel te kletsen tegen de honden. Het geluk is dat ik ook van mijzelf uit een bepaalde invloed heb op de honden, hun lichaamstaal goed kan lezen en erop in kan spelen. Daarom kan ik ook goed overweg met honden met gedragsproblemen en probeer altijd een oplossing te zoeken voor hond, baas en dit samen met eventueel dierenarts en/of gedragstherapeut.


Dit geldt ook voor honden met verschillende soorten huidklachten, alles kan in overleg met uw dierenarts er kan een behandel plan opgezet worden, met ze alle komen we een stuk verder.


Bij mij mag je voor sommige dingen gratis binnen lopen. Al komen jullie 10x langs voor een klit die je er niet uit krijgt!! Wel bij voorkeur op de woensdag of donderdag op de gratis inloop avonden.  Zodat we overdag meer tijd hebben voor de afspraken! Of kom die avond zelf kammen onder begeleiding.Voor ik mijn eigen zaak ben begonnen heb ik bij een trimsalon stage gelopen en daar ook ruim 3 jaar in dienstverband gewerkt.

Daarvoor heb ik de opleiding dierenverzorging met onderneming gedaan en heb deze behaald in 2002.

Tijdens mijn opleidingen heb ik ook gewerkt bij een dierenpension vanaf mijn 16e tot ongeveer mijn 21e  en werk ik dus tussen de honden.

In 2015 heb ik mijn diploma behaald voor paraveterinair- dierenartsassistente ook in Barneveld. Ik ben de opleiding gaan doen omdat ik vind dat je als trimster ook moet blijven leren en niet alleen op het trim gebied maar aan alle kanten om je klanten, hond of mens, zoveel mogelijk te blijven ondersteunen en adviseren.

Ook heb ik de opleiding gevolgd tot voedingsdeskundigen in 2018/2019 en waren we begonnen met het verkopen van honden voeding hier ben ik met de corona mee gestopt omdat internet de overhand heeft en ik daar geen tijd voor heb.

In de 20 jaar als trimster heb ik verschillende certificaten behaald voor het trim vak van verschillende rassen! Dus probeer ik alles netjes bij te houden.


Ik hoop in de toekomst nog de opleiding voor gedragstherapeut te gaan doen zodat ik jullie nog beter van dienst kan zijn!


Voor het lesgeven aan mbo leerlingen voor het basis honden trimmen word ik ingehuurd door het Edudelta college in Barendrecht en op die locatie geef ik dan ook les.

Wat moet je onder basis hondentrimmen verstaan: hoe was je een hond, welk materiaal gebruik je op welke vachten, wat voor vachtsoorten zijn er allemaal en hoe zie je het verschil. Wij proberen in de lessen dus zoveel mogelijk verschillende vacht types(honden) te krijgen en daar gaan de leerlingen dan ook op werken. Ze leren een keer knippen, scheren en plukken. Er wordt duidelijk vermeld dat ze na deze paar lessen geen trimster zijn!

Zoals ik vind dat het hoort moeten ze de opleiding hondentrimmen gaan doen en hun diploma behalen voordat ze als trimmer te werk mogen gaan!

De basis lessen die ik geef aan de leerlingen is echt alleen bedoeld voor mbo leerlingen die straks in pension/kennel/asiel of dierenwinkel gaan werken en dat ze zo weten welk materiaal bij welke vachtsoort hoort en de klant beter kunnen adviseren.

Er komt bij ons vak echt wel wat meer bij kijken dan de meeste mensen verwachten.


Hoop dat jullie nu nog een beetje meer weten en vertrouwen hebben dat ik mijn vak en de honden versta.

 Groetjes Lydia