Puppy's en de aller eerste keer bij ons.

Wij stellen voor om eerst is een keer langs te komen om met ons en de trimsalon kennis te komen maken voor u een afspraak maakt(hoeft niet).

Ook vinden wij het belangrijk dat u weet dat uw pup of volwassen hond in de juiste handen is en u een goed gevoel heeft bij ons.

Dit kan bijvoorbeeld op onze gratis inloop avonden, hier hebben wij veel meer tijd dan overdag.

Wij kunnen u dan gelijk vacht advies geven en over hoe u het best kunt gaat borstelen en of u wel of niet het juiste materiaal heeft voor de juiste vacht. Tips en tricks om het u en ons makkelijker te maken in de toekomst. Zie voor meer info de gratis inloop avonden

 

Puppy’s

Het is belangrijk om zo vroeg mogelijk uw hond kennis te laten maken met de trimsalon omdat ze in de eerste maanden veel in zich opnemen. Met de leeftijd van 13 weken zijn ze welkom omdat ze dan alle entingen hebben gehad. Na 6 maanden valt uw pup niet meer onder puppy’s in onze ogen dus zorg dat u op tijd komt met uw pup om alles op een goede manier te kunnen aanleren.


1e keer alleen snuffelen en kennis maken met de omgeving, geluiden, andere honden in de salon en ons(dit is gratis).


2e keer een kleine beurt. Dit houd in dat wij ze gaan wassen, drogen, voetjes uit knippen rond knippen, pony en bij de neus bijwerken dit alles als de vacht en uw pup dit toelaat. Nagels knippen.


3e keer een grote beurt. Dit houd in wat u wilt en wat de vacht natuurlijk toelaat.

Verwacht niet dat de eerste paar keren uw pup er perfect uit ziet want ze zullen niet stil zitten, niet alles toe laten en alles zal met veel geduld en liefde toegepast moeten worden, wij willen ze geen trauma bezorgen want dit zullen ze de rest van hun leven moeten ondergaan en zorgvuldigheid is hierbij geboden.


Behandeling kleine beurt en grote beurt is alleen op Afspraak.De aller eerste keer op afspraak bij onze trimsalon.

Er wordt een kaart gemaakt met de gegevens van u en uw hond. Zoals bijvoorbeeld adres, ras, geslacht, leeftijd.

Ook wordt er gevraagd of de hond pijntjes kwaaltjes of ander problemen heeft waar we rekening mee moeten houden.(Hart problemen, epilepsie, allergieën, wratten, last van een poot, gedrags problemen enz.).


Wij werken met overeenkomst voor de senioren en honden met medische aandoeningen, deze zal eventueel getekend moeten worden.


Er wordt rustig kennis gemaakt met de hond en gelijk gevraagd wat er met de hond mag gaan gebeuren. De behandeling ligt aan hoe goed de vacht is bij gehouden en hoe de huid eruit ziet!

Bij vervilting wordt hij helaas kort geschoren. Wij werken met een klitten overeenkomst,deze zal eventueel getekend moeten worden.


Hoe beter u hond is bij gehouden met hoe meer plezier uw hond naar ons toe zal komen.

Pijnloos ontklitten bestaat niet! Om dit te voorkomen in de toekomst zie onze gratis inloop avond, wij zijn er om u te ondersteunen bij het onderhouden van uw hond.


Als de hond achter het hekje is mag hij altijd eerst even rond snuffelen zodat hij alles kan bekijken.


U mag er bij blijven aan de kant van de winkel en mee kijken zolang de hond daar geen last van heeft.Als u er niet bij blijft wordt er indicatie gegeven wanneer u de hond ongeveer weer kan ophalen en word u gebeld als hij/zij bijna klaar is.