Trimshop Exalto
met rust, geduld, liefde en respect

 

stukje over mij, hoe, wat, waarom.

Hallo allemaal,

Ik ben Lydia Exalto,  heb sinds 11 maart 2005 mijn eigen trimsalon met winkel genaamd Trimshop Exalto in Maassluis. Vanaf 25 mei 2019 beginnen we met Hondenvoeding en voedingsadvies, Trimshop Exalto.

Mijn hart en ziel ligt bij de honden en in mijn zaak. Ik doe mijn best om mijn klanten zoveel mogelijk te ondersteunen en dit doe ik met alle liefde.

Ik trek meer tijd uit dan dat ik eigenlijk nodig heb om de hond in het juiste model te zetten. Dit omdat ik graag een band opbouw met de honden die ik op tafel heb staan. Met rust, geduld en liefde kom je ver, alles gaat zoveel mogelijk op het gemak en voor het welzijn van de hond.

Het belangrijkste is voor mij, de hond en hun welzijn! Ik doe er echt alles aan om de hond op zijn gemak te stellen om zoveel mogelijk stress te voorkomen! Sta dan ook veel te kletsen tegen de honden. Geluk is dat ik ook van mijzelf uit een bepaalde invloed heb op de honden en hun lichaamstaal goed kan lezen en erop in kan spelen. Daarom kan ik ook goed overweg met honden met gedragsproblemen en probeer altijd een oplossing te zoeken voor hond, baas en dit samen met eventueel met dierenarts, gedragstherapeut.

Dit geldt ook voor honden met verschillende soorten huidklachten, alles kan in overleg met uw dierenarts er kan een behandel plan opgezet worden, met ze alle komen we een stuk verder.

Bij mij mag je voor sommige dingen gratis binnen lopen. Al komen jullie 10x langs voor een klit die je er niet uit krijgt!! Wel bij voorkeur op de woensdag of donderdag op de gratis inloop avond  in Maassluis!  Den Bosch op de maandag! (zie tab inloopavond) zodat we overdag meer tijd hebben voor de afspraken! Of kom die avond zelf kammen onder begeleiding.

Ik ben 15 jaar geleden geslaagd voor mijn trim diploma in Barneveld.

Voor ik mijn eigen zaak ben begonnen heb ik bij een trimsalon stage gelopen en daar ook ruim 3 jaar in dienstverband gewerkt.

Daarvoor heb ik de opleiding dierenverzorging met onderneming gedaan en heb deze behaald in 2002.

Tijdens mijn opleidingen heb ik ook gewerkt bij een dierenpension vanaf mijn 16 e tot ongeveer mijn 21e tussen de honden.

In 2015 heb ik mijn diploma behaald voor paraveterinair- dierenartsassistente ook in Barneveld. Ik ben de opleiding gaan doen omdat ik vind dat je als trimster ook moet blijven leren en niet alleen op het trim gebied maar aan alle kanten om je klanten, hond of mens, zoveel mogelijk te blijven ondersteunen en adviseren.

In de 15 jaar als trimster heb ik verschillende certificaten behaald voor het trim vak van verschillende rassen! Dus hou ik alles netjes bij.

Ik hoop in de toekomst nog de opleiding voor gedragstherapeut te gaan doen zodat ik jullie nog beter van dienst kan zijn!

Maar eerst ga ik de opleiding tot voedingsdeskundigen doen, begin daar mee in september 2018. In 2019 beginnen wij met het verkopen van honden voeding en het geven van consulten op het gebied van voeding. Dit doe ik samen met Petra. Voor meer info hier over kijk naar winkel, Hondenvoeding & Voedingsadvies.

Maar dat over diploma's en certificaten. Zie hiernaast wat ik allemaal heb behaald.

Voor het lesgeven aan mbo leerlingen voor het basis honden trimmen word ik ingehuurd door het Edudelta college in Barendrecht. Wat moet je onder basis hondentrimmen verstaan: hoe was je een hond, welk materiaal gebruik je op welke vachten, wat voor vachtsoorten zijn er allemaal en hoe zie je het verschil. Wij proberen in de lessen dus zoveel mogelijk verschillende vacht types(honden) te krijgen en daar gaan de leerlingen dan ook op werken. Ze leren een keer knippen, scheren en plukken. Er wordt duidelijk vermeld dat ze na deze paar lessen geen trimster zijn!

Zoals ik vind dat het hoort moeten ze de opleiding hondentrimmen gaan doen en hun diploma behalen voordat ze als trimmer te werk mogen gaan!

De basis lessen die ik geef aan de leerlingen is echt alleen bedoeld voor mbo leerlingen die straks in pension/kennel/asiel of dierenwinkel gaan werken en dat ze zo weten welk materiaal bij welke vachtsoort hoort en de klant beter kunnen adviseren. Er komt echt wel meer bij kijken dan de meeste mensen verwachten.

Ik werk gezellig samen met Petra. Petra is ruim 20 jaar paraveterinair-dierenartsassistente geweest en heeft dus heel veel ervaring. Petra doet voornamelijk de winkel en helpt mij ook achter in de trimsalon met het wassen en drogen van de honden. Zij zal ook met jullie afspraken maken voor voedingsconsulten bij ons of  voor een afspraak bij mij in de trimsalon.

Hoop dat jullie nu nog een beetje meer weten en vertrouwen hebben dat ik mijn vak en de honden versta.

 Groetjes Lydia